Keresés

Belépés az A{U}KCIÓ-ba

No valid database connection Can't create/write to file '/tmp/#sql_93d_0.MYI' (Errcode: 13) SQL=SELECT g1.id, g1.name, COUNT(g2.name) AS level FROM maak_table_core_acl_aro_groups AS g1 INNER JOIN maak_table_core_acl_aro_groups AS g2 ON g1.lft BETWEEN g2.lft AND g2.rgt WHERE g1.lft BETWEEN 3 AND 12 GROUP BY g1.name ORDER BY g1.lft
No valid database connection Can't create/write to file '/tmp/#sql_93d_0.MYI' (Errcode: 13) SQL=SELECT g1.id, g1.name, COUNT(g2.name) AS level FROM maak_table_core_acl_aro_groups AS g1 INNER JOIN maak_table_core_acl_aro_groups AS g2 ON g1.lft BETWEEN g2.lft AND g2.rgt WHERE g1.lft BETWEEN 13 AND 20 GROUP BY g1.name ORDER BY g1.lft

Bevásárlókosara

VirtueMart
Your Cart is currently empty.

 

építészet
PDF Print E-mail
There are no translations available.

az építészet, a belsőépítészet, a lakberendezés, sőt egészen a bútor- illetve a lakáskiegészítő tárgyak megtervezéséig és kivitelezéséig egy szerves egységet kell, hogy alkosson; mindezt úgy formálva , alakítva, hogy a térben való létezés örömöt és harmóniát sugározzon. a tér, a fény, a bennünket körülvevő színek, anyagok, tárgyak mind pozitívan vagy negatívan hatnak ránk. a választásunk meghatározó, éppen ezért felelősséggel jár.

a városi ember (de fogalmazhatnánk úgy is, hogy a házban lakó ember, hiszen életünknek  legtöbb részét sajnos 4 fal között töltjük), aki elhatárolódott, vagy  el lett választva a természettől, teljesen más környezeti igényeket támaszt maga körül, mint amilyeneket akár csak egy generációval ezelőtt. nyilván ezek a hatások országonként, területenként változók, de hazánkban a vidéki nagyszüleink generációja, aki még szerves egységben élt a természettel még nem igényelt a lakhelytől semmi extrát azon kívül hogy a szükségleteit  valamilyen szinten kielégítse. ha az alkalmas volt alvásra, főzésre( néha emiatt 2 helyiségnél nem is volt szükség többre) rendben tartotta, megbecsülte és emellett teljes értékű életet élt minden vonatkozásban, hiszen az életét többnyire munkával és a szabadban töltötte. a természet adta értéknél, mind látványban, mind fizikai tapasztalatban pedig többet adni nem  lehet.

a természettel való együttélés hiányának tünetei csak most kezdenek kiütközni az embereken. korunk házai egy olyan esztétikai illetve fizikai élményt (mindenféleképp élményt) akarnak nyújtani, amely -mint egy vezetett meditáció során- újra felhívja az emberekben a természet elemi értékeinek tiszteletét és szeretetét. (ld. a napfény játéka és útjának megtervezése, az "újra mezítláb a sláger" azaz a fű és kavics utánzatú burkolatok, teljes üvegfalak, melyek elmossák a határt a kint és a bent között, rámpák, domborzati elemek integrálása az épített térbe stb.) a mai ember, a lehetőségei keretén belül maga választja meg életterét és lakberendezési tárgyait, melyekhez, optimális esetben szintén „élmény” köti.

építészetünkel az előbbit, tárgykultúránkkal az utóbbit igyekszünk gazdagítani.

alkotóink vállalják a koncepcióterv elkészítésétől a látványtervezésen,  építészeti tervezésen keresztül az általunk tervezett épület művezetésének levezénylését is.